Станишев разпореди сформиране на работна група за средствата от ЕС
Станишев разпореди сформиране на работна група за средствата от ЕС / netinfo

Министър-председателят Сергeй Станишев разпореди междуведомствена работна група, ръководена от вицепремиера Меглена Плугчиева, да набележи мерки за укрепване на административния капацитет на структурите и звената, отговорни за управлението на средствата от Европейския съюз, съобщиха от правителствената информационна служба.

В нея ще участват заместник-министрите на държавната администрация и административната реформа Мария Дивизиева, на финансите Димитър Ивановски и Любомир Дацов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Димитър Тадаръков, и ръководители на дирекции от отделните ведомства.

До 30 май работната група трябва да анализира и предложи оптимизация на числеността на административните структури и звена, отговорни за управлението на финансовия ресурс от Общността; да предложи мерки за подобряване на професионалната квалификация на служителите и бонусен механизъм за стимулирането им в зависимост от постигнатите резултати.

Междуведомствената група е необходимо да предложи и мерки за подобряване на прозрачността и информираността на процеса на управление на средствата от ЕС.