Станишев: Борисов си мечтае избори в сънищата
Станишев: Борисов си мечтае избори в сънищата / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Премиерът Сергей Станишев заяви, че е готов за насрочване на дата за дебата му със столичния кмет Бойко Борисов. Премиерът обаче поиска разговорът между тях да бъде за всички проблеми на България, а не за проблемите на София.

„Като гледам изявленията на столичния кмет, той пак нещо не e разбрал”, коментира министър-председателят. „Аз го поканих на дискусия за бъдещето на страната, за икономическите виждания, за програмите на различните партии, тъй като той и ГЕРБ имат претенцията да са алтернатива, да са водеща опозиционна сила”, каза още Станишев. Според него Борисов иска за пореден път да струпа всички свои нерешени проблеми на главата на правителството.

„Готов съм да определя дата, трябва да се съберат екипите, това е технически въпрос и ще отнеме време”, каза още премиерът. Според него кметът е силен на празни приказки. „Първо малко да овладее нервите си, защото изпускането на нерви не говори добре нито за управленец, нито за политик”, така премиерът посъветва столичния кмет.

На въпрос на Дарик радио не е ли рано за този дебат, тъй като изборите са догодина, Станишев отговори, че смята, че дебатът ще бъде интересен за обществото. "Провеждането на един обществен дебат не означава провеждането на избори, както му се мечтае в сънищата", допълни още премиерът.