"Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането на списъка "Магнитски" беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството. И установихме, че Тотото работи с "Декарт" - фирма на Васил Божков". Това заяви пред NOVA спортният министър Андрей Кузманов.

По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред.

Министерството на младежта и спорта прави вътрешен одит на тотото (ВИДЕО)

"Текат проверки непрекъснато", подчерта министър Кузманов. "Има сключени договори с дружества за около 11,5 милиона лева към края на декември миналата година. При седем от тези договори - титулярът е един и същ. Оказа се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно - парите са преведени авансово на 100 процента", заяви той.

ММА състезатели нахлуха в спортното министерство, Кузманов се срещна с тях (СНИМКИ)

Кузманов беше категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. "Седейки на този пост - аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът", подчерта спортният министър.