Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Един от участниците в конфликта - мъж в инвалидна количка, не успява да паркира, защото мястото било заето от жена, която според него няма такова право, разказва NOVA.
 
Мъжът твърди, че жената е използвала талон, който не е на нейно име. Проверка в общината потвърди това.

Инвалидите с нови карти за безплатен паркинг
 
В сряда вечер пред паркомясто в центъра се засичат две коли. В едната е Владимир, а в другата - младо момиче, което го изпреварва с паркирането. Владимир звъни на телефон 112, а от там го препращат към Първо районно управление. На място пристигат полицаи, но тъй като момичето не е в колата, е съставен само протокол.
 
Проверка в Столичната община установи, че стикерът на момичето е издаден в Казанлък на името на неин близък и вече е с изтекла валидност. От общината в Казанлък започват проверка по случая.

По заповед на кмета на Бургас: Провериха достъпни ли са плажовете
 
Според Владимир решението е следното: „Достатъчно е просто да се проверяват паркираните коли, да се отзовават собствениците им и ако не са те, талоните да се отнемат и да се пишат актове за използване на чужди документи”.
 
Общият брой на издадените от Центъра за градска мобилност в София стикери за хора с увреждания е 14 000. Оказва се обаче, че е честа практика да се злоупотребява със специалните талони. Анулираните заради нарушения стикери само от началото на годината са 156, като 66 от тях заради установяване, че се използват от друг човек.
nova.bg