/ Катя Петрова
Разпространени снимки в социалната мрежа на „куцстълб взривиха социалните мрежи, като на тях се вижда как се ремонтира нова пътна отсечка, като част на фундамента на стълба е изкъртен, а единият крак му виси във въздуха.

Фотосите, разпространени от Катя Петрова, са направени в Неделино, където тече реновация на входната артерия на града. Коментарите са много, предимно иронични и за "гения на българската инженерна мисъл". Но хората са и притеснени, че може да се стигне и до инцидент, защото според тях това положение, в което се намира стълбът, по който преминава ток, е опасно.

куц стълб
Катя Петрова

За проблема са известени от общинската администрация в родопския град.

„Да, знаем за въпросния стълб, те бяха общо два, които попадаха в регулацията на пътното платно. Този който попадаше на осовата линия е премахнат, а вторият предстои да бъде демонтиран“, това коментира кметът на община Неделино Боян Кехайов.
 
Той бе категоричен, че до дни ще бъда премахнат електрическият стълб, като това се бавело заради административни процедури, а същевременно е трябвало да продължи работата по обновяване на пътните настилки и тротоарите.

куц стълб
Катя Петрова

„Тече подмяна на 20-киловолтовият електропровод, като от там ще минава вече подземна кабелна линия и от стълба няма да има и помен. Направени са всички необходими съгласувания със специалистите и според тях няма никаква опасност в момента от това положение на стълба, и пак ви повтарям, че до дни ще бъде демонтиран“, коментира още градоначалникът на Неделино Боян Кехайов.
 
Той бе категоричен, че всичко това се прави, за да не се забави работата по проекта и в името на развитието на Неделино.