Сняг ще вали на повечето места в Северна България, в Североизточна количествата ще са значителни.

Вятърът ще е до умерен от север-северозапад, в Източна България – временно силен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания.
В Южна България ще бъде почти без валежи, там на места и облачността ще се разкъса.

Температурите ще са без съществена промяна – преобладаващите минимални ще са между минус 3 и 2 градуса, в София – около минус 2 градуса, максималните – между 0 и 5 градуса, в София – около 2 градуса.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за 28 януари, събота, предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи от сняг, за образуване на снежна покривка, за умерен и временно силен вятър, за виелици и навявания в седем области в Североизточна България. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с предупредителен жълт код са: Силистра, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Търговище и Велико Търново. Очаква се количествата на валежите там да са до 20-30 литра на квадратен метър, а дебелината на снежната покривка да е от 10-15 сантиметра.
 
БТА, БГНЕС, НИМХ