Служители били назначени в Информационно обслужване, за да „крадат гласове”
Служители били назначени в Информационно обслужване, за да „крадат гласове” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
И ДСБ с резерви към проф. Михаил Константинов
62636
И ДСБ с резерви към проф. Михаил Константинов
  • И ДСБ с резерви към проф. Михаил Константинов

Демократи за силна България разполагат с информация за служители на фирма „Информационно обслужване", които са назначени, за да „крадат гласове" при преброяването на вота на 12 май. Това обяви лидерът на партията Иван Костов.

„Ние имаме сериозни резерви към Михаил Константинов като ръководител на фирмата, която извършва преброяването", коментира и Радан Кънев, зам.-председател на ДСБ.

Тъмносините настояха за проверка в „Информационно обслужване", която ще брои резултатите от вота на 12 май.

„С оглед на публичната дейност на господин Константинов действително от месеци насам ние имаме много сериозни резерви към ролята му на ръководител на фирмата, която извършва преброяването. Има един много по-важен въпрос, защото е много лесно да се сменят хората, без да се сменят практиките, това нещо в България сме го виждали много пъти. Прекият граждански контрол от организации с доказана компетентност както в сферата на техническата дейност, която тази фирма извършва, така и в сферата на кражбата на вот, защото това е нещо, което се случва в България, е по-важно. Защото сменен или не - Михаил Константинов при всяко положение трябва да бъде гарантиран непосредствен активен граждански контрол върху дейността на „Информационно обслужване", заяви Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ Иван Костов добави, че до тях е достигнала информация, че не само ръководителят на фирма „Информационно обслужване", но и на други нива вътре във фирмата са поставени хора, които да гарантират кражба на гласове по време на броенето.

От ДСБ коментираха, че единствената цел на служебното правителство е да гарантира честните избори, да се попречи на купуването на гласове и да има честно броене на резултатите.

Служители били назначени в Информационно обслужване за да крадат гласове
netinfo