Следващото заседание по делото срeщу Маргините на 17 май
Следващото заседание по делото срeщу Маргините на 17 май / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Софийски градски съд днес гледа делото срещу Красимир и Николай Маринови – Маргините, Иво Карагеоргиев, Светлин Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев.

Те са обвинени, че са подготвяли покушение срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров-Доктора и бизнесмена Никола Дамянов.

Мярката за неотклонение и на двамата братя Маринови беше изменена от „Задържане под стража” на „Домашен арест”.

Състав на Софийския градски съд всъщност даде ход на делото срещу братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините, въпреки че защитата на подсъдимите, а дори и обвинението поискаха отлагане на делото, защото Красимир Маринов не се яви в съда, а адвокатът му представи болничен лист до 17 май. В съдебната зала обаче беше братът на Красимир Маринов – Николай.

Съдът прие на днешното си заседание да бъде изслушана медицинска експертиза за актуалното здравословно състояние на Големия Маргин, направено от вещи лица.

Има подобрение след операцията от дискова херния, казаха специалисти. Той е контактен, адекватен, продължава да се оплаква обаче от леки болки, има нужда от придружител, трябват му още поне два-три месеца рехабилитация и адекватно лечение, за да може да участва в процеса.

Заключението на вещите лица на това заседание беше, че Красимир Маринов – Големия Маргин не може да участва адекватно в процеса. Съдът прие тази медицинска експертиза за актуално здравословно състояние, въпреки че прокурорите по делото видимо се усъмниха в нея и поставиха искане за повторна експертиза за актуалното му здравословно състояние, направена обаче от други вещи лица. Поискаха тези вещи лица да бъдат сменени, като в екипа се включи и психиатър.

Съдът отложи делото за 17 май, когато редовно призовани трябва да бъдат Красимир Маринов и Николай Маринов.