/ МВР
Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на 25 юни на територията на Районно управление-Нова Загора, съобщиха от полицията.

След спецакция във Видинско: Задържаха седем души, иззеха канабис

Акцията е осъществена съвместно със Специализираните полицейски сили, Зонално жандармерийско управление-Бургас, криминалисти и служители на РУ-Нова Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

МВР

Операцията е приключила късно снощи със седем задържани, иззети наркотични вещества-хероин, разкрити пет кражби на леки автомобили, 16 акта и 38 фиша по Закона за движение по пътищата.

В рамките на операция са задържани трима за разпространение на наркотични вещества. Баща и двамата му синове са хванати от полицейските служители с 42 дози хероин при извършване на процесуално - следствени действия в частен имот в новозагорския квартал „Шести“.

След спецакция в Ямболско: Аестуваха шест души, обявени за общодържавно издирване

Наркотиците са иззети, тримата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Извършени са проверки на 117 превозни средства и 292 лица. Служители на жандармерията са установили водач на лек автомобил „Ауди А4“, употребил наркотици. Той е спрян за проверка в село Кортен. Уредът е отчел наличие на метамфетамин и канабис.

Образувано е бързо производство. В село Коньово е хванат водач, който управлява в срока на лишаване, автомобилът е бил със свалени регистрационните табели също за административно нарушение.

Две момчета на 19 и 16 години са задържани за серия от кражби на леки автомобили. В различни периоди двамата са извършвали кражби на леки автомобили от насели места в община Нова Загора и област Стара Загора.

След спецакция в Ямболско: Задържаха 8 души и разкриха 16 престъпления (СНИМКИ)

Двамата са извършили кражби на 5 автомобила. Автомобилите са намерени от служители на РУ-Нова Загора в различен период от време и върнати на собствениците им. Работа по досъдебните производства продължава под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Съвместните операции по противодействие на конвенционалната престъпност, насочени срещу личността и имуществото на гражданите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.