Голямо количество алкохол, избухнал скандал и саморазправа са предшествали смъртта на простреляния 50-годишен мъж в Пловдив вчера. Това обясниха на брифинг пред медиите от прокуратурата и полицията и уточниха, че на 23-годишната жена, която беше задържана на място, е повдигнато обвинение за умишлено убийство. 

"На 6 януари на тел. 112 е постъпил сигнал за инцидент в ж.к. "Тракия" в Пловдив. На място са изпратени полицейски екипи и Спешна помощ, които са констатирали смъртта на 50-годишен мъж. На място е била и 23-годишна жена, представила се за негова приятелка, дошла на гости. Между двамата е възникнал конфликт и мъжът е прострелян с газов пистолет, който е ползван от него. След изстрела са засегнати важни кръвоносни съдове и мъжът е починал. Младата жена е била задържана веднага. Предявено й е обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство. Задържана е за срок до 72 часа", посочи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Анна Викова. 

Мотивите предстоят да се изясняват.

"Четирите изстрела от газовия пистолет са с халостни патрони, но за да се стигне до фаталния изход е близкото разстояние, почти от упор на възпроизвеждане на изстрелите. Задържаната жена сама е подала сигнал на 112. Тя е обяснила, че прострелването е станало след скарване, скандал и саморазправа. Двамата още от обяд на същия ден са консумирали голямо количество концентриран алкохол и според мен случилото се е резултат от това", това заяви шефът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.