/ ThinkStock/Getty Images
 Ловец простреля мъж и избяга до Говедарци, съобщиха от полицията.

След скандал: Мъж простреля младеж с незаконна пушка в Старозагорско

Около 22:43 часа на 22 февруари в Районно управлние-Самоков, е постъпил сигнал за прострелян мъж във вилно селище в гориста местност над село Говедарци. Незабавно на място са изпратени полицейски служители.

При огледа на местопроизшествието, извършен от служители на ОД на МВР-София е изяснено, че по време на сбирка за прием на нови членове на ловна дружинка е възникнала свада, при която 37-годишен жител на столицата е произвел няколко изстрела по 32-годишен мъж, като веднага след стрелбата е напуснал местопроизшествието, оттегляйки се с лек автомобил.

По време на тържество: Подпийнал мъж простреля по невнимание жена

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура. Пострадалият е транспортиран в болница с три прострелни рани, без опасност за живота.

В резултат на незабавно предприетите издирвателни действия, автомобилът е застигнат и спрян на около 500 метра преди село Говедарци. При обиска на извършителя на стрелбата са открити и иззети законно притежаван пистолет с патрон в цевта, пълнител с два патрона и гилза.

Простреляха мъж, докато разхожда кучето си

Пистолет с празен пълнител и разрешително за носене на оръжие са иззети при обиска на водача, също член на ловната дружинка. 
Още две гилзи и проектил са открити в лекия автомобил.

Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел резултат над допустимата норма, поради срещу него е започнато бързо производство.

72-годишен мъж простреля 16-годишно момче във Варненско

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, 37-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.