По повод зачестилите пътни инциденти на главния път София - Варна, край село Микре, от Агенция „Пътна инфраструктура“ взеха решение в кратък срок да бъде направена инспекция на трасето от експерти по пътна безопасност, в която ще участват и служители на МВР. Вчера петима души загубиха живота си при тежка катастрофа точно в тази отсечка.

Вече са петима загиналите в тежката катастрофа на пътя София - Варна
 

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев, директорът на Областно пътно управление - Ловеч инж. Георги Грозданов и представители на ОД на МВР - Ловеч инспектираха участъка от път I-4 Коритна - Севлиево, в района на Микре.

Той е в добро експлоатационно състояние. В момента се обновява хоризонталната маркировка. Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават около 7000 моторни превозни средства, посочват от АПИ.

Скоростта на движение е до 90 км/ч. Като мярка за ограничаване на пътните инциденти е обсъдена възможността МВР-Ловеч да изиска допълнителни технически средства за контрол на скоростта - допълнителни мобилни и стационарни камери в участъка.

18 души са починали при катастрофи край Микре само за 4 години

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат със съобразена скорост, внимателно, разумно и да не предприемат рисково изпреварване.