/ iStock/Getty Images
След 7 часа чакане на летище София тази вечер 150 пътници все пак излетяха за Болоня с една от нискотарифните компании, предаде БНТ.

Полетът е трябвало да се осъществи в 14:30 часа. Това обаче не се случва и часове наред пътниците разбират, че скоро няма да излетят като единствената информация са получавали периодично от таблото, от което става ясно, че полетът е пренасочван за по-късен час няколко пъти.

Откраднаха раница с голяма сума пари от пътничка на Летище София

През всичките 7 часа никой от компанията не е обяснил на 150-те пътници каква е причината. Възмутени хората сами се свързаха с нас.

Мария Христозова: "След два часа под натиска на пътниците донесоха вода и кроасани на всички, които чакат да излетят. Продължават да не ни дават информация. Едно от момичетата, които са сред представителите на наземната компания ни уведоми, че има технически проблем на самолета, който никой не дава гаранция дали той ще бъде отстранен, тоест дали ние може да се качим на този полет и безопасно да пристигнем. Това са 150 човека - възрастни, деца и бебета стоят и чакат да отлетят - резервирали хотели, апартаменти, коли. Абсолютно никой не дава информация."