Слави Бинев е кандидатурата на „Атака” за кметския вот
Слави Бинев е кандидатурата на „Атака” за кметския вот / снимка: Sofia Photo Agency

Ако на балотажа на кметските избори в София бъдат Бойко Борисов и Бриго Аспарухов, кандидатът на „АтакаСлави Бинев ще подкрепи Аспарухов. Това обяви самият той при официяалното представяне на номинацията му.

Лидерът на „АтакаВолен Сидеров побърза да вметне, че Бриго Аспарухов трябва да се чувства поласкан и затова би трябвало той да подкрепи Слави Бинев на балотажа срещу Борисов. Евродепутатът от „Атака” смята за свой основен опонент именно настоящия градоначалник. По думите му нямало разлика между ГЕРБ и БСП. Битката щяла да е лична, защото „само "Коза Ностра" нещата не са лични.

„Няма да бягам от медиите, но няма и да ги преследвам”, подчерта Бинев. Той посочи като основни проблеми на града боклука, циганите и крайните квартали.

Според него незаконно живеещите в центъра на града роми трябва да бъдат изгонени.

Ще изчистя боклука, както започна от „Московска”, каза Бинев. Ако бъде избран, щял да направи първа копка на завод за боклука шест месеца след заемането на поста.

Той смята, че в северната част на София може да бъде създаден изцяло нов град. Все още няма свой девиз за кампанията, но смята, че е възможно той да бъде например: „Да спукаме медийния балон”.