Симеон: Коалицията да изпълни обещанията си
Симеон: Коалицията да изпълни обещанията си / netinfo

2008-ма година ще бъде годината на инициативните хора и активното използване на европейските фондове, според лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. В обръщение към членовете и симпатизантите на движението той подчертава и необходимостта от прозрачност на процедурите, за да може тези немалко средства наистина да бъдат оползотворени компетентно и то за нуждите на обществото.

НДСВ влезе в управляващата тройна коалиция в името на присъединяването на България към ЕС, а и за да предотвратим евентуално му отлагане. Сега ни е нужна стабилност, за да може повече хора да почувстват ефекта от членството в ежедневието си. НДСВ ще продължава да бъде гарант за тази стабилност, за изпълнението на поетите за мандата ангажименти към българските граждани и към ЕС”, заявява лидерът на НДСВ.

Симеон Сакскобургготски се спира и на проблемите вътре в НДСВ. По думите му 2007 година не е била лека за движението. „Вие знаете, че моето желание и убеждение е, че трябва да се промени стилът на партийния живот. Точно опитът ми да „отворя” партията към нейните членове и симпатизанти и към проблемите на гражданите предизвика сериозни вътрешни противоречия, резултатът от които е известен. Въпреки това реформата в партията ще продължи в посока засилване работата в полза на хората, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

По думите му, новата цел пред НДСВ е подготовка на структурите за участие в следващите парламентарни избори. Дотогава НДСВ ще работи, за да докаже на своите избиратели, че в либералното пространство тя е една от силните партии – представител на успяващите с труд и инициативност български граждани.
Като основна задача за 2008 г. пред цялото общество Симеон Сакскобургготски определя повишаване качеството на живот на всеки гражданин.