Сидеров настоява за свикване на Съвета за национална сигурност заради бежанския наплив
Сидеров настоява за свикване на Съвета за национална сигурност заради бежанския наплив / снимка: БГНЕС, архив
Сидеров настоява за свикване на Съвета за национална сигурност заради бежанския наплив
81895
Сидеров настоява за свикване на Съвета за национална сигурност заради бежанския наплив
  • Сидеров настоява за свикване на Съвета за национална сигурност заради бежанския наплив

Волен Сидеров поиска предсрочни парламентарни избори и свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. Причината - бежанската вълна от Сирия към Европа.

„Правителството трябва да вземе сериозните мерки, които „Атака“ предлага вече от три години - преграждане на границата с Турция, вече може би и с Гърция, и  екстрадиране на вече влезлите нелегални мигранти. Това са нарушители на закона. Това не го ли направи правителството, значи нищо не прави. Отваряне на нови центрове и обсъждане на квоти не решава въпроса“, каза Сидеров пред журналисти в парламента.

България не е искала да бъде „гореща точка” за бежанците

„Ние виждаме, че това правителство не е в състояние да се справи с тази работа. Значи трябва друго правителство. Нашият извод е, че са нужни колкото е възможно по-скоро предсрочни избори, за да може да дойде друго управление, което ще има куража да прегради очертанията на границата и да се справи с нелегалните мигранти и ще може да спаси това, което е останало за спасяване. Не се ли направи това може би в следващите години ще се повтори бежанска вълна от България към Русия като от началото на 19 в. Ние ще бъдем принудени да бягаме от собствената си родина, защото няма да има живот за нас тук“, обясни Сидеров.

„Необходими са бързи мерки. Всички други въпроси, които сега се обсъждат в залата, са второстепенни. Този въпрос трябва да се реши бързо с много силна обществена енергия, да се реши кардинално и радикално. Не виждам такова намерение, сила и хъс в днешното правителство“, каза още той в кулоарите на парламента.