/ iStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево. По-значителни, временни увеличения на облачността ще има над Източна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Дневните температури още ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 6 и 11, в София - около 7 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5-6  градуса. Температурата на морската вода е 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Температурите още ще се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 0, на 2000 метра - около минус 6  градуса.     
               
Във вторник ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните - между 8 и 13. От северозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, което през нощта срещу сряда ще обхване цялата страна.

В сряда ще е облачно, на много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб със западна компонента, в много райони временно ще стихва, по-късно през деня в сряда ще се ориентира от североизток и с него ще започне да нахлува студен въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - в по-голямата част от страната ще са без съществена промяна.
НИМХ, БТА