Мая Манолова
Мая Манолова / БГНЕС
След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София“. Това заяви днес Никола Вапцаров, председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София.

Разликата между Фандъкова и Манолова се топи

Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни Вапцаров.

Мая Манолова: Дадох всичко от себе си, разликата е под 3%

По думите му той е настоял да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Никола Вапцаров е поискал да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

Йорданка Фандъкова: Хората очакват работа, но и промяна (ВИДЕО)

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.