Дебат между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова засега няма да има. ГЕРБ и независимият кандидат, подкрепен от БСП, влязоха в спор кой е отказал диспута преди втория тур. Управляващите пък обявиха, че се опасяват от манипулации преди втория тур на изборите, предаде NOVA.

След заседание на изпълнителното бюро от ГЕРБ обявиха, че очакват „Костниброд” 2 в неделя.

„Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур в аванс и че ще има опити той да бъде представен като подменен, корумпиран, купен,  и т.н., особено в София”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Манолова: Не съм отказала да участвам в дебат, ГЕРБ лъжат

Отговорът дойде не от централата на БСП, а от Мая Манолова. „Г-жа Фандъкова е пълен хегемон в ромските квартали. Къде са правоохранителните органи? Те стигнаха до Несебър, но не стигнаха до „Филиповци” и до квартал „Христо Ботев”, каза тя.

От ГЕРБ заявиха, че въпреки многобройните покани от различни страни, Мая Манолова е отказала дебат с Йорданка Фандъкова, с която е на балотаж за столицата.
„Г-жо Фандъкова, готова съм за дебат с Вас. Лице в лице. Без да се криете зад екипи, проекти, съветници”, заяви Манолова.

Окончателно: Под 9% разлика между Фандъкова и Манолова в битката за София

„Готова съм за всеки терен, който тя посочи, включително за Международната космическа станция ако за нея това е неутрален терен”, каза още тя.

„Ние още в понеделник отправихме призив към българските национални телевизии, за да можем да организираме един дебат, който да е с ясен регламент. Г-жа Манолова отказа дебата”, каза Малина Едрева  - председател на софийския предизборен щаб на ГЕРБ.