Районна прокуратура - Самоков е привлякла към наказателна отговорност Калина Сакскобургготска за управление на автомобил след употреба на алкохол, наложена ѝ е мярка за неотклонение "подписка", съобщиха от държавното обвинение. Наказанието, което се предвижда според Наказателния кодекс, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

Tя катастрофира в курорта Боровец преди дни, като тестът за алкохол отчете над 1,2 промила. След около 15-минутен престой в сградата на Областната дирекция на МВР Калина си тръгна, без да коментира случилото се.

БГНЕС


От прокуратурата посочват, че в хода на разследването е установено, че около 15:00 ч. на 19 август т.г., в района на хотел „Мура“ в курорта „Боровец“, обвиняемата Калина Сакскобургготска е шофирала лек автомобил, като при тестване за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,5 промила.

За предявяването на постановлението за привличане в качеството ѝ на обвиняема Сакскобургготска се яви със защитника си днес в Областната дирекция на МВР - София. Тя отказа коментар пред медиите. 

Сакскобургготски за инцидента с дъщеря му Калина: Всеки пред закона е еднакъв

Инцидентът беше коментиран от нейния баща Симеон Сакскобургготски. Пред журналисти в Рилския манастир той каза, че живеем в правова държава и всеки е еднакъв пред закона.

„Това е инцидент. От нещо малко стана нещо огромно", каза Сакскобургготски. 

БГНЕС

БТА, ПРБ, пресцентър