/ БТА
"Оставих сърцето и душата си, както казах в кабинета. Оставих, разбира се, и много придвижвания за бъдещи инфраструктурни обекти, развитие на всички магистрали". Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Започнахме процедура и готовност за строителство на магистралата "Русе – Маказа". Това беше обект, който ние започнахме. Това, което направихме допълнително, е на другите две магистрали – "Струма" и "Европа", започна строителство на последните участъци и лотове, така че в момента имаме в България строителство от край до край на две от магистралите, на които не беше започнало", отбеляза Шишков.

Той подчерта, че са пуснати и 7,5 км от пътя Ботевград – Мездра, направени са преработки на проектите, одобрено е и изменението на подробния устройствен план.

Шишков посочи, че не е чул от протестиращите за АМ "Струма" нещо на тема екология, като уточни, че упреците към него са били на тема бизнесът в местното население. "Това, което сме направили за "Струма", е да не загубим още 4 г.", обяви той и добави, че не са предрешили никакво трасе.

Шишков допълни, че няма да си постави оценка, от ръководенето от него министерство са направили повече пътища и перспектива за повече пътища към пътя за Европа. Той пожела на бъдещите управляващи да продължават по този начин – законов, защото проблемите са били свързани с лоши практики, несъвместими с европейските. 
БГНЕС