Критикуван съм от определени среди, които не са очаровани от това, което правя, а мен ме интересува дали хората са доволни, заяви регионалният министър
Регионалният министър Иван Шишков заяви, че не се притеснява въобще от подадения срещу него сигнал до прокуратурата от Института по пътна безопасност, новото съоръжение, или т .нар. „полутунел“, чието строителство започна дефакто днес, ще струва 80 милиона лева.

Според него прокуратурата е поискала от МРРБ да се провери трасето на АМ „Хемус“ от София до Яна на всеки 250 метра. Ще се проверят още няколко участъка в страната, заяви Шишков, който инспектира началото на укрепването свлачището северно от новопостроения тунел "Железница" в края на АМ „Струма“ край Благоевград.

„Ние правим проверки, за да знаем какво е състоянието на пътищата, за да знаем какво да ремонтираме. В момента прокуратурата искат това от нас. Тя е дала предписание на МРРБ каква проверка да се направи точно", изтъкна той.

"Дали сме бръкнали в лични интереси или не, не знаем. Но всички сме водени от интереса да поддържаме пътищата добре, и затова правим и проверки, за да знаем как да ги ремонтираме. Всеки министър трябва да се отчита пред обществото, и когато има нередности, те да бъдат показвани. Считам, че обществото трябва да знае какво се е случвало назад във времето. А дали съм критикуван – да, критикуван съм от определени среди, които не са очаровани от това, което правя. Мен обаче ме интересува хората да са доволни, а не определени среди в държавата. Тези среди, на които се робуваше дълго време назад, за съжаление докараха дотук нещата“, завърши Шишков и се закани за нови разкрития за строителството на пътищата след изборите.
БГНЕС