Шейново ще обжалва решението по случая с починалата родилка Деяна Георгиева
Шейново ще обжалва решението по случая с починалата родилка Деяна Георгиева / Sofia Photo Agency, архив

Ръководството на болница „Шейново" ще обжалва констатациите от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит" по случая с починалата родилка Деяна Георгиева. Това каза Лиляна Еленкова, председател на здравната комисия в общината.

19-годишната родилка почина на 24 октомври. След като на 12 септември Деяна е родила със секцио в "Шейново", настъпват множество усложнения, поради които се налага в рамките на около месец тя да бъде приемана в различни болници.

Проверката на Изпълнителна агенция "Медицински одит" в "Шейново", "Пирогов", Инфекциозна болница и Александровска болница показва, че в "Шейново", след раждането, въпреки високите стойности на левкоцитите на Деяна, не е направена интерпретация на това състояние и не е вписана в медицинската документация. Не са извършени никакви допълнителни изследвания за отхвърляне или доказване на възпалителен процес, се казва още в становището на агенцията. Деяна не е била преместена в изолатор, поради липса на такъв в "Шейново", въпреки че състоянието й го е налагало. Тя е изписана въпреки продължаващи повръщане и диария, без контролни изследвания и без адекватна терапия, се посочва още в становището.