Шеф на музей: Комерсиализацията на свещената вода в Плиска премина всички граници
Шеф на музей: Комерсиализацията на свещената вода в Плиска премина всички граници / снимка: Dariknews.bg, Шумен

Не бива да допускаме водата от Свещения кладенец в Плиска да се комерсиализира толкова много. Ако някой иска да почерпи от силата на това място, нека да дойде лично, но разпространението на водата по павилиони вече е недопустимо. Това каза по време на пресконференция в понеделник директорът на Регионалния исторически музей в Шумен Георги Майсторски, под чието ръководство е и музеят в първата българска столица.

Разпоредиха пълен анализ на чудотворната вода от аязмото в Плиска

По думите му рекламата наистина е изключително важна, но контролът на този процес не бива да се изпуска, защото се стига до прекрачване на граници.

Свещената вода от Плиска била опасна

„Специализираните органите трябва да се намесят. Ако трябва някой да го прави, официално първи по право е Регионалният исторически музей. Аз лично бих претендирал пред Министерския съвет за даване на концесия за едно по-разумно използване на този ресурс", коментира още Майсторски.

Борисов и министрите не са пили от свещената вода в Плиска, в която имало нитрати

Той не скри, че се усеща все по-силно оживление сред желаещите да си напълнят вода от Свещения кладенец в Плиска, но все пак отбеляза, че това не бива да става на всяка цена.

Други новини от Шумен