СГС пусна под домашен арест Големия Маргин
СГС пусна под домашен арест Големия Маргин / netinfo

Софийският градски съд освободи от ареста Красимир Маринов–Големия Маргин заради тежкото му здравословно състояние. Съдът обаче отказа да спре делото за шест месеца, докато той бъде опериран и се възстанови.

Софийският градски съд прие петорна медицинска експертиза, според която настоящото здравословно състояние на Големия Маргин не позволява той да участва в наказателния процес и трябва да бъде опериран в най-скоро време.

Маргина беше докаран с инвалидна количка в съдебната зала и през цялото време на съдебното заседание лежеше на скамейката на коленете на брат си.

Съдия Лада Паунова посочи, че тежкото заболяване от дискова херния застрашава заседанието, но пречка за явяването му е само болката, която може да се лекува, и отказа да спре делото за срок от три до шест месеца, докато той са оперира и възстанови, както искаха адвокатите.

Съдът обаче определи арестът му да бъде заменен с домашен арест, за да може да предприеме лечение. Делото беше отложено за 9 февруари.

Късно снощи маскиран мъж, въоръжен с пушка, е опитал да влезе в къщата на прокурора по делото Роман Василев в столичния квартал „Бояна”.

Главният прокурор Борис Велчев съобщи, че прокуратурата е започнала проверка по инцидента, а Василев и другият прокурор по процеса срещу братята Маргини Николай Кокинов се движат с охрана.