Сезират Нона Караджова за незаконен добив на баластра
Сезират Нона Караджова за незаконен добив на баластра / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Сезират Нона Караджова за незаконен добив на баластра
56456
Сезират Нона Караджова за незаконен добив на баластра
  • Сезират Нона Караджова за незаконен добив на баластра

Продължават протестите в Хаджидимово срещу незаконния добив на баластра от коритото на река Места, довело до критично намаляване на водата за поливни и други нужди.

Гоцеделчевският депутат от ГЕРБ Георги Андонов обяви в интервю за Дарик, че застава изцяло зад протестите на жителите от община Хаджидимово, които се вдигнаха срещу варварския добив на инертни материали преди месец. „Хората са напълно прави и аз подкрепям техните искания. Години наред компетентните институции са проявили небрежност и продължават да нехаят за безконтролния добив”, заяви Андонов.

В края на седмицата Георги Андонов ще проведе среща с министър Нона Караджова, пред която ще представи конкретни факти срещу фирми, добиващи произволно инертните материали от река Места.

„Ще настоявам пред ресорното министерство за разпореждане на пълна проверка на концесионните договори. Ще искам и отговор от Басейновата дирекция в Благоевград относно добивани количества баластра над обявените в концесиите на съответните строителни фирми в района на Гоце Делчев, чиито пресевни инсталации са непосредствено до реката”, заяви депутатът Андонов.

Две са фирмите, които са с груби нарушения при изпълнението на концесионните договори с държавата. Това са дружествата „Астрой” и „Шербетов-М” ООД, собственост на известния в Неврокопско предприемач Ангел Шербетов, обясни Андонов.

Интервю с Георги Андонов чуйте в звуковия файл

Новини от Благоевград