Семейство остана блокирано край шуменското село Избул
Семейство остана блокирано край шуменското село Избул / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Автомобил, с който е пътувало семейство, е блокиран край село Избул, научи Дарик. Цяла нощ от Пътно управление са поддържали телефонна връзка с хората, тъй като преспите са много големи и дори тежка техника не е успяла да достигне до закъсалия автомобил. В колата е имало достатъчно гориво. Днес роторен снегорин ще разбива преспите, за да стигне до бедстващите.

Автомагистрала „Хемус" е затворена за движение по искане на Областно пътно управление - Варна. В сила остава забраната в област Шумен за движение на товарни автомобили над 10 тона, а останалите задължително трябва да са с вериги.

От Пътно управление съобщиха, че затворен за движение е и пътят Русе -Варна от връзката с магистралата до граница Варна. Поради снегонавявания е затворена и отсечката Златна нива - Войвода, както и пътят Радко Димитриево -Друмево. Очаква се там преспите да бъдат разбити с роторна машина. Върбишки проход е затворен за целия зимен сезон.

Началникът на Регионалния инспекторат в Шумен доц. Добромир Добрев заяви, че поради усложнената пътна обстановка очаква предложения от кметовете на общините Каолиново и Каспичан за обявяване на неучебен ден. След постъпване тези предложения ще бъдат съгласувани, заяви доц. Добрев.

В цялата Шуменска област времето e облачно с превалявания от сняг, духа от умерен до силен североизточен вятър, видимостта е намалена от снеговнавявания. Пътните настилки заснежени, но се почистват.

Движението в областта се извършва при тежки зимни условия. Температурите са в интервал от -4° до -11° С. От Областно пътно управление апелират водачите да се съобразяват с наложените ограничения и да не тръгват на път, ако не е наложително.

Други новини от Шумен