СДС: Кабинетът е болен от клептомания
СДС: Кабинетът е болен от клептомания / снимка: Sofia Photo Agency

Изчезна урната, в която бяха поставени подписаните от повече от милион българи заповеди за уволнение на правителството, съобщиха от ГЕРБ. Час по-късно от правителството си признаха, че „в знак на уважение към българските граждани папките са прибрани, за да бъдат предоставени на прокуратурата.

Изненадани представители на ГЕРБ, „Демократи за силна България" и СДС установили около обяд, че мястото, на което в четвъртък беше поставен прозрачният куб – между Президентството и Министерски съвет, е празно. До късния следобед за трите партийни централи не беше съвсем ясно кой и къде е отнесъл подписката.

Синият депутат Иван Колчаков предположи:

Моите съмнения, всъщност почти съм убеден, че най-големият крадец в България е наречен българска държава и начело с премиера Сергей Станишев са откраднали урната. Той проявява, между другото, голям интерес какво се съдържа в тези около 1000 папки, тъй като иска да се направи на дактилоскопист и специалист по разчитане на текстове.

Тоест, очаква ли сте, че урната ще бъде прибрана от Министерски съвет?

Имам такива данни, тъй като съм лекар и смятам, че българското правителство е болно от клептомания.

От Министерския съвет си признаха, че са прибрали урната във вида, в който е била оставена от инициаторите на подписката с намерението да я предоставят за проверка на прокуратурата.