С. Ганев: Следващото правителство трябва да е отрицание на това
С. Ганев: Следващото правителство трябва да е отрицание на това / netinfo
Следващото правителство трябва да е отрицание на това. То трябва да е от партии и политици, които не са корумпирани и не са участвали във властта. Това заяви в "Седмицата" на Дарик бившият външен министър Стоян Ганев и добави:

„Корупцията в България до много голяма степен се дължи на факта, че държавата е навсякъде, на входа и на изхода. Нищо не може да стане без т.н. държавна намеса. Докато това е така, докато бизнесът не се освободи от държавата – това ще е една истинска икономическа и социална революция в България, ако това стане – няма да се очакват някакви подобрения в стандарта на живот в България, така че алтернативата е в изграждането на едно правителство, по всяка вероятност коалиционно, което да заложи като цели тези дълбоки реформи, които да променят страната”.

Според Ганев ДПС трябва да се оттегли в опозиция, защото вече не е позитивен фактор в българската политика.

„Ахмед Доган е един умен човек, но не е имунизиран от грешки. Според мен грешката, която той допусна е тази, че той забрави, че неговата партия е партия на едно малцинство и това определя политическото му поведение. Това създава емоционален заряд в една голяма част от населението на България. Българите са изключително търпелив народ, тъй като очевидно е намесването във вътрешните работи на Турция. Аз не мисля, че сега ДПС е позитивен фактор, а смятам, че той трябва да отстъпи и да се възстанови в опозиция”, каза още Ганев и допълни:

„За съжаление единствено партията „Атака” категорично отстоява националните интереси в това отношение. „Атака” е единствената партия в България, която издига защитата на българските национални интереси преди всичко и над всичко така, както е в САЩ”.