зима
зима / ThinkStock/Getty Images
През следващото денонощие облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните ще са между 7 и 12 градуса.

Пролет през януари: Необичайно топло време в следващите дни

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от 9 до 12 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Какво време ни очаква през януари?

В планините облачността ще е разкъсана, намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен, по билата временно до силен вятър от северозапад, който привечер ще отслабва.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

зима
ThinkStock/Getty Images

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През почивните дни затоплянето ще продължи. В събота, 6 януари, над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

зима
ThinkStock/Getty Images

В неделя, 7 януари, ще има по-значителни увеличения на облачността, но ще е висока. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места ще са трайни, а дневните температури в тези райони ще остават под 10 градуса.   

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА