Посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров
Посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров / БГНЕС
Посланикът на Русия Анатолий Макаров запали светлините на най-високата Коледна елха в центъра на Плевен с пожелание да се сбъднат мечтите на плевенчани.

За първи път централният плевенски площад "Възраждане" е украсен от Коледна елха висока 13 метра с тегло тон и половина, предоставена от Посолството на Русия в България.

Детското коледно градче отваря врати тази вечер

На тържеството тази вечер посланик Макаров заяви, че Плевен е град на българо-руската бойна слава и за него е удоволствие да предостави тази московска елха на неговите жители за предстоящите коледни и новогодишни празници. Отношенията ни се развиват добре, а тази елха е специален знак те да продължат да се развиват в човешки план, допълни дипломатът.

За какво да внимаваме при покупката на елха, за да не бъдем глобени?

Кметът на Плевен Георг Спартански благодари за жеста на Посолството на Русия и посочи, че така празникът на Плевен става още по-цветен, пъстър и красив. Винаги ни е свързвало приятелство и сътрудничество, добави Спартански и прикани всички присъстващи на площада заедно да отбележат утре 142 години от Освобождението на града от турско робство.
Музикален поздрав отправиха Общинският духов оркестър, детският хор "Звъника" и детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Нашенчета" в Плевен.
БТА