Румен Петков
Румен Петков / dariknews.bg
Румен Петков: Случаят в Ботевград показва, че няма държава
97701
Румен Петков: Случаят в Ботевград показва, че няма държава
  • Румен Петков: Случаят в Ботевград показва, че няма държава
Случаят в Ботевград показва, че няма държава. Това коментира пред Дарик лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. Той отново настоя министърът на вътрешните работи Валентин Радев незабавно да си подаде оставката.

Среднощен екшън: Затворникът беглец Пелов бе убит при престрелка (ОБЗОР)
 
„Трябва да кажа с яд, че нашето Европредседателство започна в Ботевград и завършва в Ботевград. Спомняте си бруталното убийство в края на миналата година-началното на тази, каквото убийство по бруталност не сме имали никога в съвременната история. Сега имаме един избягал човек, тоест тържествено излезе от Централния софийски затвор. Днес си говорим, че те са се стреляли в центъра на Ботевград и са се избивали. Никой не пита къде е другият излязъл си от затвора. Случката в Ботевград показва, че няма държава, а показва, че престъпниците си раздават правосъдие помежду си на улицата с избрани от тях средства, ходят добре въоръжени”, коментира Румен Петков.

Областният управител иска от МВР повече полицаи в Ботевградско
 
Как МВР не може да разпознае издирван човек, само защото си е пуснал брада? На този въпрос Петков отговори така: „Това обяснение с пускането на брадата и възпрепятстване на разпознаването е смешно. Аз не допускам някой сериозен човек да го каже. Това, че той си живее в Ботевград, показва и неговата оценка за РПУ-Ботевград. Той живее там, защото знае, че няма състав и че няма човешки ресурс, за да се проведат сериозни оперативно-издирвателни действия. Това показва, че агентурният апарат, мрежата от информатори на министерството е слязла много под критичния минимум”.

Имал ли е Владимир Пелов вътрешен човек в МВР?