Румен Петков се срещна с фоторепортера Емил Иванов
Румен Петков се срещна с фоторепортера Емил Иванов / netinfo
Проверката в МВР по случая с бития фоторепортер на вестник „Експрес” ще приключи до следващата сряда. Ако се докаже какво точно се е случило, виновните ще бъдат дадени на прокуратурата. Такъв ангажимент е поел министърът на вътрешните работи Румен Петков по време на срещата си с главната редакторка на вестника Данка Василева пострадалия фоторепортер Емил Иванов.

Вътрешният министър е помолил журналистите да открият свидетели на инцидента. Ако се докаже вината на полицаите, ще бъдат уволнени само тези, които са участвали пряко в побоя. За служителите на реда, които са присъствали на побоя и са се смели на случващото се обаче, няма да има последствия.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков се е ангажирал още проверките във вътрешното министерство да бъдат направени до следващата сряда. След срещата двамата журналисти бяха категорични, че не са удовлетворени от случващото се днес. Пострадалият Емил Иванов изрази притеснение, че ако се стигне до уволнения на полицаи, те може да търсят саморазправа с него.