Росен Желязков валидира юбилейната марка на БАН
Росен Желязков валидира юбилейната марка на БАН / БГНЕС
С Българската академия на науките работим по много проекти, свързани с иновациите, дигиталните технологии, информационните технологии и съобщенията. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при валидирането на юбилейната марка за 150-годишнината от създаването на БАН, съобщиха от министерството на транспорта.

Министърът отбеляза, че в епохата на дигитализацията, пощенската марка продължава да бъде универсалният символ, който свързва хората. Той подчерта, че през настоящата година с пощенски марки се отбелязват редица годишнини, но БАН е единствената институция, която чества 150 години от учредяването си.

Валидират юбилейна марка за 150-годишнината на БАН

„Благодаря на всички хиляди учени, които работят в най-малко 50 организации в рамките на Академията, за тяхната работа, защото България, като част от Европа, е люлка на науката. Нека си пожелаем и в бъдеще време да бъде люлка и на новите технологии, да догонваме и изпреварваме останалия свят“ с тези думи Желязков поздрави академичната общност по време на церемонията.
 

БГНЕС



Юбилейната марка бе валидирана от министър Росен Желязков, председателя на БАН акад. Юлиян Ревалски, изпълнителния директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и художника на проекта Мая Стайкова. Тя е с тираж 6 500 броя.
БГНЕС