Рогачев: „Топлофикация” е само повод да се разчистят други сметки
Рогачев: „Топлофикация” е само повод да се разчистят други сметки / Рогачев: „Топлофикация” е само повод да се разчистят други сметки

„Топлофикация” е само повод, за да се разчистят някакви други „сметки”, напълно несвързани с нея. Това заявява бившият изпълнителен директор на "Топлофикация"-София Георги Рогачев в изявление до медиите.

Рогачев бе освободен от ареста и в момента е с мярка за неотклонение "домашен арест". "Топлофикация" е разменна монета в игрички на много по-високо ниво. Забъркването й в междуинституционални войни и битки за влияние на политически лобита, със сигурност вреди и на разследването, и на самата „Топлофикация”. Надявам се един ден някой прозорлив прокурор да разкрие тези игрички и да ни ги представи, заедно с виновниците за тях, казва Рогачев в изявлението. Той е категоричен, че не знае "абсолютно нищо" за връзки на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров с Красимир Георгиев и "Фронтиер".

Искрено съжалявам, че не мога да помогна на медиите в разследването на тези теми, но в случая аз просто знам колкото самите тях – каквото е прочетено по вестниците, допълва Рогачев. „Топлофикация” върви към фалит независимо от всички публични битки за спасяването й, допълва Рогачев.

Цялото изявление на Георги Рогачев четете тук.