Републиканският шампион по кану-каяк е в болница след побой в центъра на Видин. Борис Недялков е с комоцио, травма на челюстта и охлузвания по лицето, съобщи NOVA.

През нощта в неделя Борис и брат му били нападнати от група момчета. „Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи", разказва Борис. Думите обаче били само началото на конфликта.

„Бяха пет души, но по показания на очевидци са били повече. Спомням си всичко до момента, в който нападнаха брат ми. Аз се опитах да го защитя. От очевидци разбрах, че тогава някой ме е ударил с твърд предмет по главата и съм загубил съзнание", разказа Борис.

Републиканският шампион по кану-каяк Борис Недялков в болница след побой

„Не сме ги провокирали по никакъв начин, те сами търсеха провокацията", подчерта той. Борис е категоричен, че ще се търси правата по съдебен път. Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Борис е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята:

„Мен ме удари по-високия, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр", заяви Людмил Иванов.

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи". Ние никога не сме различавали българи от цигани", заявява Асен Иванов.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.

Източник: Nova.bg