Републиканският шампион по кану-каяк Б.Н. е в болница след побой в центъра на Видин. Момчето е с комоцио, травма на челюстта и охлузвания по лицето, съобщава NOVA.

Участник в олимпийски игри и многократен шампион на България по кану-каяк, днес спортистът лежи в болница, защото в събота срещу неделя той и брат му са били нападнати. Момчетата се прибирали от дискотеката и спрели да си купят закуски.

„След което бяхме връхлетени от група роми, които преди това влязоха в словесна битка с нас. Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи"", разказва Б. Н.

Думите обаче били само началото на конфликта. „Опитахме се да потушим по нормален и цивилизован начин проблема, но не успяхме, за съжаление, и един от тях нападна брат ми. Аз тръгнах да го защитавам и бях ударен с предмет по главата", разказва Борис.

Тогава  губшампионът губи съзнание, но добре си спомня, че биячите били петима.

„Преди да изгубя съзнание, мисля, че всички бяха върху мен", допълни още той.

Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Мъж е в болница след побой

Б. Н. е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21 години. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята.

„Мен ме удари по-високият, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр", заявява Людмил Иванов.

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи"". Ние никога не сме различавали българи от цигани", заявява Асен Иванов.

През 2010-а световният шампион по борба Михаил Ганев бе намушкан с нож пред дискотека

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.

Източник: Nova.bg