Разпространиха записи от разговорите между президента Радев и руския патриарх продължение
96806
Разпространиха записи от разговорите между президента Радев и руския патриарх продължение
Разпространиха записи от разговорите между президента Радев и руския патриарх
  • Разпространиха записи от разговорите между президента Радев и руския патриарх продължение
  • Разпространиха записи от разговорите между президента Радев и руския патриарх
Църквата разпространи запис и стенограма от срещата на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил на 4 чарт, по време на която гостът критикува подценяването на ролята на Русия за Освобождението на страната ни.
 
Аудиозаписът, направен с личния телефон на началника на отдела за връзки с обществеността на Светия Синод протойерей Николай Георгиев, опровергава внушенията на управляващите, че Радев не е защитил националния интерес. От средите на ГЕРБ дори се чуха призиви за импийчмънт на държавния глава.
 
Президентът Радев напомнил за "силата на мълчанието" пред руския патриарх

"Поради нестихващия интерес на мнозина и поради увереността ми, че "истината ще ви направи свободни" ви предоставям аудиофайловете, които записах с личния си телефон по време на срещата между Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил и неговия домакин Българския президент Румен Радев", написа в писмото си до медиите прот. Георгиев.

ВИЖТЕ стенограмите: Какво са си говорили патриарх Кирил и президента Румен Радев?
 
"На кадрите от срещата може да ме видите зад Руския патриарх как държа телефона си и лично записвам разговора", уточнява той. В писмото си прот. Николай Георгиев прикачи и стенограми от двата записа.

Има ли основание патриарх Кирил да си тръгне огорчен от България?

Руският патриарх Кирил беше у нас за тържествата по случай 3 март. Посещението му стана причина за престрелки между управляващи и опозиция.

Преди да си замине Руският патриарх сподели пред медиите, че е огорчен от това, че освен на руските воини, в България за свободата си благодарим и на финландски, полски, украински и от други народности войници, сражавали се на нашите бойни полета.