/ БГНЕС
10 души са обвиняеми, четирима са в ареста, заведени са 65 досъдебни производства за изборни нарушения
Прокуратурата е образувала общо 65 досъдебни производства заради престъпления, свързани с изборите и политическите права на гражданите, съобщават от държавното обвинение.

ЦИК към 13 часа: 23,54% е избирателната активност, 1,5 милиона отидоха до урните

По 10 от случаите се работи по бързи производства, а по другите 55 се провежда разследване по общия ред.

Полицията провери мъж, снимал с фотоапарат в избирателна секция

Към настоящия момент, в качеството на обвиняеми, са привлечени 10 души, а 3 досъдебни производства са били прекратени. Държавното обвинение е образувало общо 901 прокурорски преписки, по 545 от които е постановен отказ за стартиране на производство. Прокурорите в страната са изпратили по компетентност на други органи 39 преписки, а по останалите 317 се извършва проверка.

България гласува (ГАЛЕРИЯ)

Досега главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Централната избирателна комисия разрешение за снемане на имунитета на 6 души, кандидати за кметове и общински съветници, които бяха привлечени като обвиняеми по разследване на Специализираната прокуратура. След одобрението на ЦИК, Спецсъдът остави в ареста 4 от тях. По разследване на Софийска градска прокуратура е поискано от ЦИК да даде разрешение за още 8 души, кандидати за общински съветници. Разрешение за привличането им като обвиняеми е получено за 7 от тях, като се очаква още едно решение на членовете на Комисията.