Бойко Рашков
Бойко Рашков / БГНЕС
В навечерието на най-светлия духовен празник Академията на МВР тържествено отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност
.
Заместник-министър Стоян Темелакиев прочете поздравителен адрес от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към академичния състав и курсантите:

„Повече от 50 години Академията на МВР утвърждава авторитета си и традицията да развива знанието, професионалните умения и науката. Постиженията Ви я направиха притегателен център за младите хора и за служителите на МВР, в който могат да получат отлично образование и да развият своя потенциал. Академията е средище на научната мисъл, в което се раждат и популяризират оригинални и прогресивни разработки, свързани с националната сигурност, пожарната безопасност и защитата на населението, правото и администрацията. Тази мисия Вие изпълнявате с жар и последователност, за които заслужавате нашето признание и благодарност!“.

По примера на първоучителите с отдаденост и отговорност ние се стремим да посяваме знание, да даваме посока и хоризонт на творческата мисъл и научното търсене на колеги и обучаеми. За нас е важно да предаваме нови знания, да пробуждаме интерес към науката и практиката, да предизвикваме себе си и обучаемите към себеутвърждаване, личен принос и новаторство – отбеляза в словото си ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

По време на тържеството преподаватели и курсанти от Академията на МВР бяха наградени за постигнати високи резултати в научноизследователската дейност и отличен успех.
Сред официалните гости на тържеството бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и директорът на дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз“ Ивайло Николов.