"Може би прокуратурата упорито се старае да създаде такова взаимоотношение с МВР за изборите, че да има информация за коя партия полицейските органи са събрали информация и да стопират в една или друга посока нашите разледвания". Това заяви служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност Бойко Рашков, попитан дали ще приеме предложението на главния прокурор Иван Гешев да се създаде Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори 2 в 1 - предсрочни парламентарни и президентски избори.

"Струва ми се, че по-добре за разкриването на обективната истина и за да се избегнат политически пристрастия, които някои прокурори проявяват открито, полицейските служби да си свършват работата пълноценно, след което да докладват на прокуратурата и след това прокуратурата да си поема цялата отговорност", обясни Рашков.

Гешев предлага междуведомствено звено за изборите

Попитан дали МВР е изчистено от политически пристрастия, Рашков отговори така: "Естествено, че всеки човек има политически пристрастия, всеки човек ще отиде на изборите и ще гласува за партия, която той предпочита. Много е важно никой да не влияе на който и да е избирател финансово или по друг начин да гласува за определена партия. Нашите служители задържаха под стража човек в Кирково, който е заплашвал друг, че ако не отиде да гласува за една конкретна партия, няма да получи дърва за огрев. Кметът на населеното място е отишъл да изисква този човек да бъде освободен. Може би някои наши политици така разбират демократичните права и задължения на българските граждани - някой да влияе върху решенията на държавни органи. Ние няма да се съобразим с подобно поведени на политиците", заяви той.