Оставката на Благой Рагин от председателския пост на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е достойна постъпка, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя отправи вчера призив към Рагин да се оттегли, а след като той го направи, министърът сподели пред NOVA задоволството си от това.
 
Рагин подаде оставка

От своя страна Благой Рагин заяви, че думите му, че трябва да се внимава шведските туристи да не се обидят заради скандала с ритнатата камериерка, са били манипулирани и пресилени в медиите.
 
Рагин е притеснен: Да не обидим шведските туристи с шума около ритнатата камериерка

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни. Те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин.
 
Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”, допълни той.
 
Рагин помолил шведска фирма да даде пари на пребитата камериерка

„Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви Благой Рагин.
 
„Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот”, допълни бившият шеф на БХРА.
nova.bg