Благой Рагин
Благой Рагин / БГНЕС, архив
Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка. Вчера Рагин помоли да не се преекспонира случая с шведския турист, който преби камериерка в хотел в Слънчев бряг.

Рагин е притеснен: Да не обидим шведските туристи с шума около ритнатата камериерка

Изказванията на Рагин в радио и телевизионния ефир в сряда му навлякоха критики и предизвикаха възмущение в социалните медии.

"Народната любов" се стовари върху Рагин и "чувствителните шведски гости" (СНИМКИ)

По-рано в четвъртък министърът на туризма Николина Ангелкова призова Рагин да се извини и да се оттегли от поста си. Тя направи уговорката, че министерството не се намесва в работата на организации като БХРА, но даде да се разбере, че по личното й мнение това би било морално и редно.

Редно е Рагин да се извини и да се оттегли, смята Ангелкова

Вчера пред Дарик Благой Рагин заяви, че е помолил шведска фирма да даде пари пребитата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. Рагин призова в радио ефира да се спре с истерията около шведския турист, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

Рагин помолил шведска фирма да даде пари на пребитата камериерка

"Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар, са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може", коментира Благой Рагин.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)

Той подчерта, че случката не трябва да се отрази върху отношението на българите към шведските туристи, тъй като не всички са като този, нападнал камериерката. "Всяко стадо си има мърша", припомни поговорката Рагин.