Министърът на туризма Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова / БГНЕС
Морално е Рагин да се извини и да се оттегли, смята Ангелкова
93829
Морално е Рагин да се извини и да се оттегли, смята Ангелкова
  • Морално е Рагин да се извини и да се оттегли, смята Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова изрази мнение, че председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин е редно да се извини и да се оттегли от поста си.
 
Вчера от ефира на Дарик Рагин обясни, че  е помолил шведска фирма да даде пари на пребитата от шведски турист камериерка в хотел в Слънчев бряг.

Рагин е притеснен: Да не обидим шведските туристи с шума около ритнатата камериерка

Рагин призова да се спре с истерията около шведския турист, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

Министерството на туризма се разграничава от изказванията на такива представители на хотелиерски организации и асоциации, каза Ангелкова.

"Осъждаме такова поведение и всеки гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на България, когато е на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия, трябва незабавно да се вземат мерки и затова подкрепяме действията на прокуратурата и МВР", каза министърът.

"Народната любов" се стовари върху Рагин и чувствителните шведски гости (СНИМКИ)

Ангелкова смята, че би следвало Благой Рагин да се извини и да се оттегли от поста си. "Личното ми мнение е, такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите е неприемливо. Независимо че това са неправителствени организации, в чиято работа министерството не се бърка, смятам, че чисто морално и редно е председателят на такава организация, който представлява името на хотелиерите и рестораньорите, да се извини и оттегли", каза тя.

Рагин помолил шведска фирма да даде пари на пребитата камериерка

Морално е това да бъде направено, подчерта министърът.