/ БТА
Никога не съм вярвал, че ще се случи това, което се случи в последните дни, но в крайна сметка предпочетох да застана на страната на моя народ. Повярвайте ми - никой не може да ни купи. Те могат да ни убият, но не могат да ни купят. Това каза от паметника на Цар Освободител спортният министър в оставка Радостин Василев.

Петков от площада: На нас не може да ни се предлагат подкупи, за да ви излъжем (ВИДЕО)

"Влезнах в политиката, за да променям един модел. Никога не съм бил политик досега, най-вероятно повече няма и да бъда, но не мога да ходя по улиците и да лъжа хората, че някой прави реформи, ако не ги прави. Не мога да заблуждавам хората, че в ИТН няма задкулисие. Предпочетох да си тръгна. Аз не съм се продал, не съм отишъл някъде другаде, аз напуснах обиден и заставам зад моя народ, който трябва да постигне окончателна победа срещу мафията. Дали ще е в сряда, дали ще е на следващи избори, аз съм сигурен, че вие виждате, че има и стойностни хора в народното събрание, хора, които си вършат работата и те не трябва да бъдат делени на политически партии", заяви Василев.

Министри се включиха в демонстрацията за защита на парламентаризма в страната (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ако не беше вашата подкрепа, ние наистина нямаше да издържим, защото тези 6 човека, които предпочетоха доблестта си, в момента са в много сложна ситуация. Наричат ги предатели, но всъщност те предадоха предателя, завърши Василев.