/ БТА
Днес имаше война на корупционерите - това коментира пред журналисти в парламента независимият народен представител Радостин Василев във връзка с избора на подуправител на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК). За кандидатурата на избрания за подуправител Момчил Мавров гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС, "против" бяха депутатите от "Продължаваме промяната - Демократична България", "БСП за България", четирима депутати от "Възраждане" и независимият Радостин Василев.

Според Василев дебатът е трябвало да бъде за професионалните качества на Мавров.

"Най-страшно е поведението на "Възраждане" и "Има такъв народ", които отново свалиха кворума, за да бъде избран кандидат на ГЕРБ. Това не е за първи път. Това е тенденция", заяви Радостин Василев. По думите му това показва зависимост от ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Видимо е, че тази сглобка не може да функционира, страшното е, че не си говорим за качества и професионален опит, а само за корупция", добави Василев и визира доклада на Държавна агенция "Национална сигурност" във връзка с подуправителя на НЗОК Момчил Мавров. 

Той определи случилите си безредици в залата като срамни и визира поведението на депутатите от "Възраждане", които по думите му са "тръгнали да бият колегите си от ПП-ДБ". 
Десислава Антова/БТА