/ БГНЕС
Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира днешното пленарно заседание и избора на подуправител на НЗОК. "Когато договаряхме този модел за НЗОК, колегите предложиха име на управител на НЗОК, и го подкрепихме, а подуправителят да е от ГЕРБ", добави Борисов.

След близо три часа дебати: Избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще са тези, които ще свалят правителството, Борисов бе категоричен, че той работи добре с академик Денков.  

"Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в здравеопазването, партията на "Промяната" еднолично ръководи здравната каса, еднолично ръководи здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравеопазването в България и всичко останало, каза Борисов и отбеляза, че шефът на НЗОК е представител на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

По думите му договарянето на подуправителя и управителя на НЗОК е било "пакетна сделка" между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Те не удържаха на думата си, коментира Борисов поведението на ПП-ДБ. 
Десислава Антова/БТА, БГНЕС