/ Георги Димитров
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарната група на „Демократична България“.

Срещата с представители на парламентарната група на „Демократична България“. е предвидена за 21 ноември, понеделник, от 10.00 часа на „Дондуков“ 2 и е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание съгласно чл. 99, ал. 1 от Конституцията.

Следвайки Конституция вече на консултации бяха първите пет политически сили в 48-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и „БСП за България“.

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване. Държавният глава заяви още, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. 

След края на разговорите с всички политически сили в парламента започва и процедурата около връчването на мандатите за съставяне на правителство. По Конституция първият е за най-голямата партия, в случая това е ГЕРБ-СДС, вторият трябва да е за „Продължаваме Промяната”, а ако се стигне до трети, то той ще е по избор на президента.