Цветанов и Радев
Цветанов и Радев / БГНЕС, архив
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и президента на страната продължават задочния си спор в медиите и социалните мрежи. Цветан Цветанов публикува на facebook страницата си позиция по повод днешните коментари на президента Румен Радев по негов адрес. Държавният глава призова Цветанов да не се изказва по темата с военната ни авиация. "Той разбира от апартаменти, а не от самолети", каза Радев.  По думите му единствената допирна точка на Цветанов с авиацията била, че говорел на автопилот.

Бившият министър на отбраната Ненчев приземи българската авиация, смята президентът

"Ако има политик в България, който лично и със семейството си, е бил реална мишена и жертва на войните между различните власти в България, това съм аз. Знам поуките и се научих да търся консенсус при всеки казус в парламента и не заради личното си его, а защото българите се умориха от подобни безсмислени битки. Затова ще подмина тона и обидните думи, с които днес президентът ме атакува персонално за създаването на комисията в Народното събрание, която ще анализира дали моделът "Грипен" е най-подходящият избор за военната ни авиация", отговори от социалната мрежа Цветанов.

"Да, прав е президентът, че не съм експерт по авиацията и никога не съм твърдял обратното. Като председател на най-голямата парламентарна група, тази на партия ГЕРБ, която спечели парламентарните избори, с колегите сме длъжни да защитим парите на българските данъкоплатци и българската държава, защото те също не са тесни специалисти по авиация. Затова е добре комисията да бъде оставена да си свърши работата и да вземе отговорно решение, а политическият елит да слезе от небето и заедно да работим за земните, делнични проблеми на българите", посочва зам.-председателят на ГЕРБ.

Ще поиска ли ГЕРБ импийчмънт на президента?

"А колкото до противопоставянето ми с г-н Борисов, съветът ми е: Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха", пише в заключение Цветанов.