Янев: Първанов се вживя в ролята на порицател на опозицията
Янев: Първанов се вживя в ролята на порицател на опозицията / netinfo

Самопровъзгласил се за социален президент през първия мандат, във втория държавния глава Георги Първанов се превърна в корпоративен играч, защитник на монополни олигархически интереси. Това обявиха от ОДС в декларация от парламентарната трибуна.

В коментар на своеобразния отчет на президента от неделя заместник-председателят на ОДС Яне Янев заяви, че в телевизионно време, което струва на българския данъкоплатец повече от 700 хиляди лева, Георги Първанов се е опитал рязко да смени дневния ред на обществото.

Вместо да вземе отношение по проблемните на бедността, инфлацията, националната сигурност, корупцията, организираната престъпност и източването на еврофондовете, той се вживя в ролята на порицател на опозицията и пророкува кои ще бъдат играчите в следващия парламент, каза Янев.

През последните няколко месеца президентът на всички българи, известен още като агент „Гоце”, показно демонстрира, че трайно заимства управленски практики не от ЕС, а от осъвременения КГБ-ски модел на бившия Съветски съюз, се казва в декларацията на ОДС.

В документа сините задават шест въпроса към държавния глава. ОДС питат колко социални идеи е предложил Георги Първанов и колко е осъществил. Защо посочихте Станишев за премиер, а сега чрез задкулисни схеми му изземвате премиерската власт и използвате президентската институция като надзорен съвет на правителството, това гласи друг въпрос на ОДС.

На парламентарните избори е важно българският избирател да даде „червен картон” на неговата тройна коалиция. Това ще бъде истинският референдум за вот на недоверие към президента Първанов, завършва декларацията.